przepisy

słodko – kwaśne niebko

W nawale pracy, poszukiwanych zmian i nieprzeczytanych książek nie znajduję ostatnio czasu na nic. W komputerze mnożą się zaległe przepisy, w głowie kolejne pomysły i myśli. Dziś wyłożę się na wygrzanym hamaku i będę marzyć, układać swoje sprawy, uśmiechać się i ogarniać, bo czuję że ostatnio jestem jakby z tyłu, ułomna i niepełna. Na razie próbując się dobudzić polecam Wam owocowy koktajl, idealny do śniadania, orzeźwiający jak żaden inny.
Składniki:
czarna porzeczka – duża garść
sok bananowy – duża szklanka
maliny – garść większa od garści czarnej porzeczki (ja używam malin mrożonych, dzięki czemu koktajl jest od razu schłodzony)
Wszystkie składniki wrzucamy do szklanego naczynia i miksujemy blenderem.
Nie przepadam za kwaskowatymi koktajlami, jednak ten ma idealne, słodko-kwaśne proporcje. Doskonały jako ochłoda po upalnym dniu, sprawdza się również jako sycące uzupełnienie śniadania.
A na zdjęciu śliczna Kasia, jedyna znana mi osoba, która ma piękną kuchnię. lecz wybrakowaną o stołowe łyżki…
…ma za to wiecznie roześmianą buzię i tyle ciuchów, że chyba wszystkie dziewczyny w mieście marzą o jej szafie!

2 thoughts on “słodko – kwaśne niebko

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *