odchudzanie, przepisy

lemoniada szpinakowa – przepis

Kiedyś znienawidzony przez wszystkich, dziś uwielbiany przez maniaków zdrowej żywności- szpinak. Na co dzień zajadany przeze mnie w towarzystwie fety w sałatce, lub na francuskim cieście w formie pysznej tarty. Tutaj w formie zaspokajającego pragnienie, zdrowego, zielonego koktajlu. Lemoniada szpinakowa to połączenie dość ryzykowne, ale zaskoczyło mnie pozytywnie, więc szczerze polecam. Od kiedy spróbowałam tej lemoniady, często używam szpinaku do koktajli. Lemoniada szpinakowa może być idealnym posiłkiem, w którym uda Wam się przemycić spirulinę.

LEMONIADA SZPINAKOWA

Składniki:
-dwie duże garści świeżego szpinaku
-jedno duże jabłko (np. antonówka)
-sok z jednej cytryny
-szklanka wody
-kilka plasterków zielonego ogórka
 Przepis:
1. Szpinak rozdrabniamy, łączymy z plastrami ogórka.
2. Jabłko obieramy i kroimy na mniejsze kawałki.
3. Wyciskamy sok z cytryny, oddzielamy od pestek.
4. Łączymy wszystkie składniki, zalewamy sokiem z cytryny i wodą.
5. Miksujemy.
6. Całość możemy udekorować kiełkami.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *