lemoniada pietruszkowa – przepis na lemoniadę z pietruszki
Taka witaminowa bomba w tak szalony dzień. Zasypiasz po południu “na piętnaście minut”, bo Twój organizm nie daje już rady, a gdy dwie godziny później budzi Cię telefon i nie wiesz jaki mamy dzień tygodnia i właściwie nie do końca też wiesz gdzie jesteś. Takie małe szaleństwo w płynie zjedzone z konkretnym obiadem, da Ci dużo energii na całą resztę dnia – o ile masz w ogóle ochotę spożytkować ją inaczej, niż leżąc na kanapie i załatwiając pięć tysięcy zaległych spraw na komputerze. Lemoniada pietruszkowa – przepis na lemoniadę z pietruszki – och i ach.
lemoniada pietruszkowa – przepis na lemoniadę z pietruszki
Składniki:
– zielona pietruszka – mniej więcej 1/3 małego pęczka
– dwie cytryny – nie za duże
– 400 ml wody źródlanej
– opcjonalnie: miód
Przepis:
1. Czystą natkę rozdrabniamy za pomocą blendera.
2. Cytryny myjemy i masujemy, by wydobyć z nich jak najwięcej soku.
3. Pietruszkę miksujemy z wodą, dodajemy sok z cytryn.
4. Dosładzamy miodem jeśli to konieczne.
Pssssst! Sprawdź również przepisy na:
Jest, więc na początek proponuję dać mniej 🙂 Uwierz mi – sama nie byłam do tego przekonana, a jak spróbowałam to się zakochałam na amen!
Spróbowałabym, ale boję się smaku, haha 😉 Czy pietruszka jest mocno wyczuwalna? Kamila