przepisy

muffiny z bananami i masłem orzechowym

muffiny z bananami i masłem orzechowym

To nie był najłatwiejszy i najlżejszy weekend mojego życia, ale nic nie dzieje się bez przyczyny a wszystko ma jakiś cel. Zajadam więc muffiny z bananami i masłem orzechowym, uśmiecham się więc mocno, choć jestem potwornie zmęczona, czytam artykuły o “extra formie” i zbieram siły na kolejny tydzień, poziom hard. Damy radę!

MUFFINY z bananami i masłem orzechowym

Składniki:
250 gramów mąki pszennej
50 gramów ziarna amarantusa
2 jaja rozmiar L
150 ml oleju
2 łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta soli
100 gramów cukru
3 łyżki masła orzechowego
2 duże banany
muffiny bananowe
Przepis:
1. Do miski wsypujemy mąkę, ziarno amarantusa, proszek do pieczenia, sól i cukier.
2. Dolewamy olej, dodajemy jajka i masło orzechowe, mieszamy.
3. Banany kroimy w bardzo drobną kostkę, dodajemy, ponownie mieszamy.
4. Piekarnik nagrzewamy do 160 stopni.
5. Papilotki napełniamy ciastem do wysokości 3/4.
6. Wstawiamy do rozgrzanego piekarnika na 25 minut.
muffinki bananowe

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *