Propozycja na dziś to koktajl bananowy. Wiem, zamęczam Was tymi koktajlami, ale przyznać się… kto ich nie lubi? Przygotowanie zajmuje trzy minuty, smak taki, że ojeju i niebko w gębie, poza tym możliwy do wykonania przez każdego, nawet największego kuchennego fajtłapę. Wrzucam składniki do pojemnika, blenduję, wypijam na prędce i zabieram się za sprzątanie balkonu – w końcu słońce mówi, że wiosna już hula, że heja ho.
Koktajl bananowy może być super rozwiązaniem na drugie śniadanie, gdy brak Wam energii i czasu, a musicie się czymś “zapchać”. Możecie go przygotować wcześniej i zabrać ze sobą do szkoły lub pracy – wystarczy przelać do super bidonu i już wszyscy Wam zazdroszczą, że oni jak zwykle słabe kanapki lub kebab w pośpiechu, a Wy i zdrowo i smacznie.
jak zrobić koktajl bananowy?
Składniki:
jogurt naturalny – 150 gramów
spory banan
łyżka wiórków kokosowych
łyżka migdałów
Przepis:
- Banana obieramy, kroimy na mniejsze kawałki i umieszczamy w wysokim naczyniu (pisząc “kroimy” mam na myśli rozrywanie go, bo zakładam, że tak jak ja, nie chcecie tracić czasu na mycie naczyń)
- Zasypujemy wiórkami kokosowymi
- Dodajemy migdały
- Całość “zalewamy” jogurtem naturalnym (jeśli wybraliście gęsty jogurt typu greckiego, dodajcie troszkę wody)
- Miksujemy blenderem
- Gotowe… proste, co nie? 😉
Super, bardzo wartościowy 🙂
pyszności 🙂
Jak dla mnie pomysłami na takie koktajle możesz "zamęczać" 😀
Ten musiał być pyszny, na pewno wypróbuję! 🙂