przepisy

koktajl bananowy – jak zrobić?

Propozycja na dziś to koktajl bananowy. Wiem, zamęczam Was tymi koktajlami, ale przyznać się… kto ich nie lubi? Przygotowanie zajmuje trzy minuty, smak taki, że ojeju i niebko w gębie, poza tym możliwy do wykonania przez każdego, nawet największego kuchennego fajtłapę. Wrzucam składniki do pojemnika, blenduję, wypijam na prędce i zabieram się za sprzątanie balkonu – w końcu słońce mówi, że wiosna już hula, że heja ho.

Koktajl bananowy może być super rozwiązaniem na drugie śniadanie, gdy brak Wam energii i czasu, a musicie się czymś “zapchać”. Możecie go przygotować wcześniej i zabrać ze sobą do szkoły lub pracy – wystarczy przelać do super bidonu i już wszyscy Wam zazdroszczą, że oni jak zwykle słabe kanapki lub kebab w pośpiechu, a Wy i zdrowo i smacznie.

jak zrobić koktajl bananowy?

 

 Składniki:
jogurt naturalny – 150 gramów
spory banan
łyżka wiórków kokosowych
łyżka migdałów
Przepis:
  • Banana obieramy, kroimy na mniejsze kawałki i umieszczamy w wysokim naczyniu (pisząc “kroimy” mam na myśli rozrywanie go, bo zakładam, że tak jak ja, nie chcecie tracić czasu na mycie naczyń)
  • Zasypujemy wiórkami kokosowymi
  • Dodajemy migdały
  • Całość “zalewamy” jogurtem naturalnym (jeśli wybraliście gęsty jogurt typu greckiego, dodajcie troszkę wody)
  • Miksujemy blenderem
  • Gotowe… proste, co nie? 😉
koktajl bananowy

3 thoughts on “koktajl bananowy – jak zrobić?

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *