przepisy

FIT makaron z fasolą i pomidorami

Dawno nie pisałam o jedzeniu, dziś więc przepis na fit makaron z fasolą i pomidorami. Nieprzypadkowo nazywam go “fit” – ostatnio wszędzie szukam możliwości “odchudzenia” dania lub zamiany składników, tak by mniej tuczyły. Biorę się za siebie jeszcze bardziej, ćwiczę codziennie, no i nie jem na noc ( dramacik razy tysiąc, ale daję radę ). Ten makaron z fasolą jest po prostu bardzo smaczny, ale jeśli Wam również zależy na “fit efekcie”, spróbujcie zmniejszyć jego porcję, a potem solidnie zapić wodą – podwoi uczucie sytości.
FIT makaron z fasolą i pomidorami
Składniki:
– czarny makaron – garść
– fasola czerwona z puszki – druga garść
– pomidory – 4 sztuki ( możecie zamienić na ten sos: http://bazyliowymus.pl/2014/08/sos-przecier-pomidorowy/ )
– sól
– pieprz
– bazylia
– ostra papryka
– łyżka oleju
– czosnek – ząbek
1. Wstawiamy wodę na makaron i solidnie ją solimy
2. Olej rozgrzewamy na patelni.
3. Pomidory kroimy w kostkę, wrzucamy na patelnię.
4. Do pomidorów dodajemy posiekany czosnek
5. Pomidory dusimy na małym ogniu, doprawiamy bazylią i ostrą papryką ( troszkę do smaku )
6. Makaron wrzucamy do wrzącej wody, gotujemy al dente.
7. Gdy pomidory zamienią się w “pulpę”, dodajemy fasolę, mieszamy.
8. Zagotowany makaron odcedzamy, dorzucamy do podgrzewanego sosu.
9. Mieszamy. Doprawiamy pieprzem.

4 thoughts on “FIT makaron z fasolą i pomidorami

  1. a ja mam wyrzuty sumienia kiedy ugotuję błyszczący sos pomidorowy z czerowną fasolą. Muszę iśc do psychiatry- chyba 😉

    Pozdrawiamy serdecznie
    Tapenda

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *