przepisy

smoothie z mango i imbirem

Takie dni ma każdy z nas, niektórzy nawet codziennie. Budzisz się i wiesz, że nie jesteś w stanie zjeść śniadania, że apetyt jakby wyjechał na urlop, a Twój przełyk nie jest gotów na kolejne partie, choćby najlepszego posiłku świata. Śniadanie w płynie, takie jak dzisiejsze smoothie z mango i imbirem to jedyne rozwiązanie, które wtedy przychodzi mi na myśl, tym prostsze teraz, gdy stragany uginają się pod tonami słodkich owoców.

Dlaczego smoothie z mango i imbirem? Ano dlatego, że mango jest bardzo słodkie, a imbir bardzo konkretny. Wiem, że jedzenie słodyczy na śniadanie, nie jest najmądrzejszym pomysłem na świecie, ale raz nie zawsze, a po pochłonięciu takiego smoothie, czuję się naprawdę pełna energii. Kawałek imbiru podkręci metabolizm, rozgrzeje nasze ciało i poprawi odporność, a to, przynajmniej w moim przypadku, przyda się przez cały rok. To co, próbujemy?

smoothie z mango i imbirem

Składniki:
dojrzałe mango
banan
niewielki kawałek imbiru
150 ml wody niegazowanej
Przepis:
Imbir ścieramy na tarce (NIE obieramy go ze skórki).
Mango i banana obieramy.
Wszystkie składniki umieszczamy w wysokim naczyniu.
Zalewamy wodą.
Miksujemy blenderem.
 
 smoothie z mango i imbirem

1 thought on “smoothie z mango i imbirem

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *