przepisy

drugie śniadanie – część druga

 

Drugi dzień akcji “DRUGIE ŚNIADANIE“, która została stworzona z myślą o tych, którzy nie mają pomysłu na to, co zjeść w szkole / na uczelni / w pracy i zamiast sięgać po coś zdrowszego, tracą fortunę na batoniki, rogaliki i “marchewkowe soki”, które zdrowe są tylko z nazwy. Dziś kolejna propozycja pomysłów na drugie śniadanie – kokosowy jogurt z musem malinowym i migdałami. Jak zwykle przepis jest banalny i na tyle prosty, że wystarczy, że potrafisz czytać, a z pewnością sobie z nim poradzisz.

drugie śniadanie
 
Pomysły na drugie śniadanie:
 kokosowy jogurt z musem malinowym i migdałami.

Składniki:
jogurt naturalny – 200 ml
mrożone maliny – cztery łyżki
wiórki kokosowe – jedna łyżeczka
płatki migdałowe – dwie łyżeczki

Przepis:
1. Jogurt mieszamy z wiórkami kokosowymi.
2. Przekładamy do słoika.
3. Maliny roztapiamy w małym garnuszku ( na najmniejszym ogniu, cały czas mieszając, aż powstanie jednolita konsystencja ).
4. Gdy maliny będą już tworzyć jedną masę, ugniatamy dokładnie widelcem i odstawiamy do przestygnięcia.
5. Przestudzone maliny układamy na jogurcie. Posypujemy płatkami migdałów, zakręcamy.

 

pomysły na drugie śniadanie

 

2 thoughts on “drugie śniadanie – część druga

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *