przepisy

pasta z makreli z granatem – przepis

pasta z makreli z granatem – przepis 

Dawno nie było takich przepisów, więc dziś przepis na pastę z makreli z granatem. Bardzo podobną jadłam kiedyś w pewnej knajpie – sztosik, mimo że się nie spodziewałam, tutaj wrzucam wersję okrojoną, dlatego, że zawsze szukam dróg na skróty, a smak wcale nie jest gorszy. Makrela i granat, choć z pozoru nie są duetem idealnym, to jednak komponują się tak jak trzeba. Słowem: polecam z serduszka, oh ah.
pasta z makreli z granatem - przepis
PASTA Z MAKRELI Z GRANATEM – przepis
Składniki:
makrela wędzona – cała
granat – jeden mały / pół dużego
szczypiorek – pół pęczka
majonez – płaska łyżka
pieprz mielony – wedle smaku
Przepis:
1. Makrelę dokładnie obieramy – wydłubujemy z niej mięsko, a ości i skórę wyrzucamy do śmieci.
2. Z granata wydłubujemy pestki. Zrzucamy do miski z makrelą.
3. Dodajemy majonez, mieszamy aż powstanie jednolita masa.
4. Szczypiorek drobno kroimy. Dodajemy.
5. Całość mocno pieprzymy.
6. Mieszamy.
7. Zjadamy z jakimś pysznym chlebkiem, najlepiej na zakwasie.

Sprawdź również przepis na okonia w ziołach, a jeśli szukasz pomysłów na śniadanie, zajrzyj do działu pomysły na drugie śniadanie, gdzie znajdziesz przepis na owsiankę z daktylami czy kokosowe fit racuchy.

pasta z makreli z granatem - przepis

 

pasta z makreli z granatem - przepis

 

1 thought on “pasta z makreli z granatem – przepis

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *