przepisy, slider

koktajl bananowo-orzechowy – błyskawiczny przepis

Dziś taki dzień, że mam natłok obowiązków, więc i czasu niewiele. A jak czasu niewiele, to na przebywanie w kuchni czasu nie ma wcale. W takie dni jak ten, szukam błyskawicznych posiłków, których przygotowanie zajmie mi tyle, co mrugnięcie okiem, a którymi mogę się szybko nasycić. I tak jednym z nich jest błyskawiczny koktajl bananowo-orzechowy, którego przygotowanie zajmuje niewiele czasu, a którym równie błyskawicznie można się “zapchać”. Ten koktajl bananowo-orzechowy możemy przygotować w dwóch wersjach – w wersji niezbyt fit z syropem o smaku orzecha laskowego, lub z łyżką masła orzechowego, które dodatkowo uciszy naszego “małego głoda”.

koktajl bananowo-orzechowy – błyskawiczny przepis

Składniki:

  • duży banan
  • łyżka płatków migdałowych
  • jogurt naturalny 200 gramów (może być wegański)
  • syrop o smaku orzecha laskowego

Potrzebne będą:

  • wysokie naczynie
  • blender
  • dwie minuty czasu
  • dobre chęci

Przepis na koktajl bananowo-orzechowy:

  • Szykujemy wysokie naczynie.
  • Obieramy banana, łamiemy na mniejsze kawałki.
  • Banana umieszczamy w wysokim naczyniu.
  • Dodajemy syrop o smaku orzecha laskowego lub łyżkę masła orzechowego.
  • Wsypujemy płatki migdałowe.
  • Całość zalewamy jogurtem.
  • Miksujemy blenderem do momentu, aż znikną kawałki banana.
  • Jeżeli koktajl wyszedł zbyt gęsty (może się tak zdarzyć przy użyciu niektórych, gęstych jogurtów), dodajemy troszeczkę wody i ponownie miksujemy.

 

koktajl bananowo-orzechowy - błyskawiczny przepis

Jeśli spodobał Ci się przepis na koktajl bananowo-orzechowy i szukasz więcej przepisów na koktajle, koniecznie sprawdź wpisy:

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *